Wat is een fysiotherapeut?

Fysiotherapeuten zijn specialisten in het bewegingsapparaat. Herstel van functionele problemen, revalidatie na ongevallen en of operaties, ondersteuning bij herstel van (sport) blessures, begeleiden bij conditieproblemen, pijn verminderende of dempende behandelingen.
Kortom een fysiotherapeut zorgt er voor dat het alles in het lichaam weer soepel loopt.

Wat moet ik meenemen?

Wees bereid om uw eerdere medische of chirurgische geschiedenis te verstrekken. Als u ze hebt én als ze relevant zijn, breng dan scan / MRI-rapporten en een lijst met medicijnen mee. Indien u gebruik gaat maken van ons fitness- en trainingsaanbod adviseren wij u hier de geschikte kleding voor mee te nemen.

Hoeveel bezoeken heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het probleem en van het individu. Na een grondige evaluatie zal de fysiotherapeut het behandelplan voor het revalidatieproces bespreken.

Wat moet ik naar mijn afspraak dragen?

We onderzoeken de klachten van uw lichaam, het kan zijn dat u kleding stukken uit zult moeten trekken om ons een gedegen onderzoek te laten uitvoeren. Geeft uw therapeut aan dat er in de praktijk oefeningen uitgevoerd moeten worden? zorgt u dan voor loszittende of sportieve kleding.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt telefonisch contact opnemen (074 376 25 37), ons een e-mail sturen (info@evfysiotherapie.nl) of het formulier onder de contactpagina gebruiken.

Moet ik worden doorverwezen door een arts?

Nee, fysiotherapeuten kunnen zowel beoordelen als behandelen zonder verwijzing door een arts. Soms heeft de zorgverzekeraar een verwijzing nodig om uw behandelingen te vergoeden, uw therapeut maakt u hierop attent indien nodig.

De duur van de behandeling hangt af van uw diagnose, de ernst van uw beperkingen, uw medische voorgeschiedenis en andere factoren. Herevaluaties zullen worden uitgevoerd om uw vooruitgang te beoordelen, en uw therapeut communiceert met uw arts om u te helpen uw therapiedoelen te bereiken.

EV Fysiotherapie heeft een veelzijdig aanbod aan specialisten in en om de praktijk op het gebied van onder andere orthopedie, sport, handtherapie, manuele therapie en fysiotherapie. Bekijk de over ons pagina om het team van specialisten te bekijken.

Neem in dat geval spoedig mogelijk contact met ons op via telefoon (074 376 25 37), of per e-mail (info@evfysiotherapie.nl).

Stel ons een vraag

Stel gerust telefonische vragen over fysiotherapie of stuur uw vraag via onderstaand formulier. Uw bericht wordt direct naar ons verzonden, om u zo spoedig mogelijk antwoord te geven.

 

Open chat
1
Welkom bij EV Fysiotherapie & Fitness! 👋
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Powered by